2022-2023 Eğitim öğretim yılının ikinci dönemi ile birlikte günlük planlara devam. 5.sınıf günlük planlara ortaokuldokuman.com dan ulaşabilirsiniz. İlk haftaları birz daha önceden paylaşıyorum ama gelen ilgi, desteğe göre diğer haftalarda da bu şekilde paylaşımlara devam edebilirim. Face gurubumuzu takip -ederek gönderilere yorum yapmayı ihmal etmeyin. Aynı şekilde dilek, şikayet görüşlerinizi konu altından da yorum olarak bırakabilirsiniz.
5.Sınıf 19.Hafta Günlük Plan: M.5.1.5.6. Ondalık gösterimleri verilen sayılarla toplama ve çıkarma işlemleri yapar. a) Toplama ve çıkarma işlemlerinde virgüllerin neden alt alta gelmesi gerektiği ele alınır. b) Toplama ve çıkarma işlemlerinin kesirlerle yapılan işlemlerle ilişkilendirilmesi gibi durumlar da incelenir. c) Paralarımızla ilgili lira-kuruş ilişkisini ifade eden ondalık gösterim çalışmalarına da yer verilir.
5.Sınıf 20.Hafta Günlük Plan: M.5.1.6.1. Paydası 100 olan kesirleri yüzde sembolü (%) ile gösterir. Yüzde sembolünü (%) anlamlandırmaya yönelik çalışmalara yer verilir. %100’den küçük olan yüzdelik ifadeler ile sınırlı kalınır
5.Sınıf 21.Hafta Günlük Plan: M.5.1.6.2. Bir yüzdelik ifadeyi aynı büyüklüğü temsil eden kesir ve ondalık gösterimle ilişkilendirir, bu gösterimleri birbirine dönüştürür. Sözü edilen ilişkileri anlamayı kolaylaştırıcı modellerle yapılacak çalışmalara yer verilir.M.5.1.6.3. Kesir, ondalık ve yüzdelik gösterimlerle belirtilen çoklukları karşılaştırır.
5.Sınıf 22.Hafta Günlük Plan: M.5.1.6.4. Bir çokluğun belirtilen bir yüzdesine karşılık gelen miktarı bulur. %100’den küçük olan yüzdelik ifadeler ile sınırlı kalınır. Belirli bir yüzdesi verilen çokluğu bulmaya yönelik işlemlere girilmez.
5.Sınıf 23.Hafta Günlük Plan : M.5.2.1.1. Doğru, doğru parçası, ışını açıklar ve sembolle gösterir. Açıklama: Aynı düzlemdeki iki doğrunun birbirlerine göre durumları (kesişen, paralel, çakışık) ele alınarak sembolle gösterilir.
5.Sınıf 24.Hafta Günlük Plan : M.5.2.1.2. Bir noktanın diğer bir noktaya göre konumunu yön ve birim kullanarak ifade eder. M.5.2.1.3. Bir doğru parçasına eşit uzunlukta doğru parçaları çizer.
5.Sınıf 25.Hafta Günlük Plan : M.5.2.1.4. 90°’lik bir açıyı referans alarak dar, dik ve geniş açıları oluşturur; oluşturulmuş bir açının dar, dik ya da geniş açılı olduğunu belirler. M.5.2.1.5. Bir doğruya üzerindeki veya dışındaki bir noktadan dikme çizer. M.5.2.1.6. Bir doğru parçasına paralel doğru parçaları inşa eder, çizilmiş doğru parçalarının paralel olup olmadığını yorumlar.
5.Sınıf 26.Hafta Günlük Plan : M.5.2.2.1. Çokgenleri isimlendirir, oluşturur ve temel elemanlarını tanır. M.5.2.2.2. Açılarına ve kenarlarına göre üçgenler oluşturur, oluşturulmuş farklı üçgenleri kenar ve açı özelliklerine göre sınıflandırır.
5.Sınıf 27.Hafta Günlük Plan: M.5.2.2.3. Dikdörtgen, paralelkenar, eşkenar dörtgen ve yamuğun temel elemanlarını belirler ve çizer.a) Açı, kenar ve köşegen özellikleri üzerinde durulur. b) Kareli ve izometrik kâğıtların yanı sıra dinamik geometri yazılımları ile özel dörtgenlerin dinamik incelemelerine yönelik sınıf içi çalışmalara yer verilebilir. c) Kare, dikdörtgenin özel bir durumu olarak ele alınır. ç) Yamuk tanıtılırken kenar çiftlerinden en az birinin paralel olduğu vurgulanır. d) Yamuk çeşitlerine girilmez. 4saat.
M.5.2.2.4. Üçgen ve dörtgenlerin iç açılarının ölçüleri toplamını belirler ve verilmeyen açıyı bulur.
5.Sınıf 28.Hafta – 29.Hafta Günlük Plan: M.5.2.2.4. Üçgen ve dörtgenlerin iç açılarının ölçüleri toplamını belirler ve verilmeyen açıyı bulur. İç açıların ölçüleri toplamı bulunurken kâğıt katlama veya uygun modellerle yapılacak etkinliklere yer verilir.M.5.3.1.1. Veri toplamayı gerektiren araştırma soruları oluşturur.M.5.3.1.2. Araştırma sorularına ilişkin verileri toplar, sıklık tablosu ve sütun grafiğiyle gösterir.
5.Sınıf 30.Hafta Günlük Plan M.5.3.1.3. Sıklık tablosu veya sütun grafiği ile gösterilmiş verileri yorumlamaya yönelik problemleri çözer. M.5.2.3.1. Uzunluk ölçme birimlerini tanır; metre-kilometre, metre- desimetre-santimetre-milimetre birimlerini birbirine dönüştürür ve ilgili problemleri çözer.
5.Sınıf 31.Hafta Günlük Plan M.5.2.3.2. Üçgen ve dörtgenlerin çevre uzunluklarını hesaplar, verilen bir çevre uzunluğuna sahip farklı şekiller oluşturur.
5.Sınıf 32.Hafta Günlük Plan M.5.2.3.3. Zaman ölçü birimlerini tanır, birbirine dönüştürür ve ilgili problemleri çözer. M.5.2.4.1. Dikdörtgenin alanını hesaplar, santimetrekare ve metrekareyi kullanır.
5.Sınıf 33.Hafta Günlük Plan M.5.2.4.2. Belirlenen bir alanı santimetrekare ve metrekare birimleriyle tahmin eder. M.5.2.4.3. Verilen bir alana sahip farklı dikdörtgenler oluşturur.
5.Sınıf 34.Hafta Günlük Plan M.5.2.4.4. Dikdörtgenin alanını hesaplamayı gerektiren problemleri çözer.
5.Sınıf 35.Hafta Günlük Plan M.5.2.5.1. Dikdörtgenler prizmasını tanır ve temel elemanlarını belirler.M.5.2.5.2. Dikdörtgenler prizmasının yüzey açınımlarını çizer ve verilen farklı açınımların dikdörtgenler prizmasına ait olup olmadığına karar verir. M.5.2.5.2. Dikdörtgenler prizmasının yüzey açınımlarını çizer ve verilen farklı açınımların dikdörtgenler prizmasına ait olup olmadığına karar verir. M.5.2.5.3. Dikdörtgenler prizmasının yüzey alanını hesaplamayı gerektiren problemleri çözer.
Çok teşekkür ederim
Çok teşekkür ederim hocam.
Çok teşekkür ederim. Çok faydalı bir çalışma emekleriniz için tekrar teşekkürler.
emeği geçenlere çok teşekkürler
Çok teşekkür ederim hocam, ellerinize sağlık.
teşekkürler hocam.