2019- 2020 EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI MATEMATİK DERSİ YIL SONU ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTI TUTANAĞI
ALINAN KARARLAR
- 2020-2021 eğitim-öğretim yılında yıllık planların telafi eğitimleri de dikkate alınarak dikkatli bir şekilde hazırlanması ve gerekli esnekliğin sağlanması kararlaştırıldı.
- Hazırlanan planlarda uygulamada karşılaşılan güçlüklerin not alınarak zümre toplantılarında bu durumun dile getirilmesi kararlaştırıldı.
- Ders başarısının artırılması için;
-Problemli öğrencilere derste basit görevler verilmesine,
-Yapılan çalışmalarda sınıf seviyesinin gözetilmesine,
-Soru veya test çalışmalarında öğrencilerin daha çok tahtayı kullanma fırsatı verilmesine,
-İmkânlar ölçüsünde bütün öğrencilere söz hakkı verilmesine karar verildi. - Öğrenci-veli-öğretmen işbirliğinin sağlanması için çalışmaların devam etmesi, sadece yüzyüze değil telefon, whatsapp gibi iletişim kanallarıyla da velilerle görüşme yapılması kararlaştırıldı.
- Derste ve ders dışında öğrencilerin anadilimizi düzgün kullanması için dönütler verilmesi kararlaştırıldı.
- Soyut konuların daha da somutlaştırılması için öğrenciyi merkeze alacak çalışmalar yapılmasına karar verildi.
- Salgın süresince ve sonrasında temizlik konusuna vakit ayrılmasına, el yıkama, hijyen gibi konularda öğrenci-veli bilgilendirmelerinin yapılmasına karar verildi.
- Dünya ve Ülkemiz genelinde yaşanılan salgın COVİD-19 süreci nedeniyle maske kullanımı ve fiziki mesafeye dikkat edilmesi, temizlik, sağlık konularının ön planda tutulması kararlaştırıldı.